Kerstrends 2016

Sinterklaas is het land uit, de meeste mensen bereiden zich al voor op Kerst.  Hoe ga jij je huis eigenlijk kerstproof maken?  Haal je de versiering van vorig jaar uit de doos of wil je misschien wat nieuwe spullen aanschaffen? Voor de groep die toch eens wat anders wil, zet ik hier de zes kersttrends van dit jaar op een rij. Dan kun je goed voorbereid  aan de slag!

Santa Fe (est)

Santa Fe(est) wordt vooral gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleuren. Denk aan koperen, gouden, groene en gele tinten die je eindeloos met elkaar kan combineren  voor dat ultieme warme kerstgevoel. Deze kleuren komen het beste tot hun recht uit als ze glanzen. Dus maak bijvoorbeeld gebruik van glitterkerstballen en glazen vazen, ter contrast afgewisseld met wat groen en hout.

 

dsc01892

dsc01888

dsc01904

 

White Light

Bij deze kerstrend gaat het om hout en porselein.  De kleuren zijn heel licht, voornamelijk wit afgewisseld met blank hout. Ja, hier is duidelijk sprake van Scandinavische invloed. Wie deze stijl leuk vindt kan eindeloos variëren met verschillende vormen en voorwerpen in de kerstboom: hartjes, sterren, kralen, noem maar op, bijna alles is in deze stijl te verkrijgen.  Maar ook traditionele kerstballen van wit parelmoer staan er prachtig tussen. Voor je kamerversiering kun je eveneens helemaal losgaan. Van waxinelichthouders tot geweldige porseleinen vazen. Met deze stijl haal je echt een Scandinavisch gevoel naar binnen. Puur en simpel!

 

dsc01801

dsc01807

dsc01728

dsc01804

 

Traditioneel

De traditionele kersttrend mag natuurlijk niet ontbreken. We herkennen deze allemaal aan de kleuren rood, goud en groen.  Voor dat ultieme kerstsfeertje kun je ook wat hertjes en allerlei andere dieren toevoegen.  In de kerstboom, maar ook aan de muur of op tafel. Als ‘Driving home for christmas’ dan ook nog uit de radio klinkt is het nostalgische kerstgevoel helemaal compleet!

 

dsc01837

dsc01876

20161203_163728_resized

 

Modern beton

Kerst en beton een gekke combinatie? Integendeel! Bij deze trend zijn veel betonnen accessoires aanwezig. Denk aan waxinelichtkandelaars, sterren, kerstballen etc. Omdat beton letterlijk en figuurlijk nogal hard is, zijn er ook wat houten elementen toegevoegd voor een wat zachtere uitstraling. De kleuren zijn sober: wit, grijs en wat blauw als accentkleur. Als je van een stoere en industriële look houdt dan kies je voor deze trend!

 

dsc01813

dsc01818

dsc01819

 

Art Deco

Rood is hier het toverwoord. Om precies te zijn: verschillende tonen rood, van diep rood tot oud roze. Als je dit afwisselt met wat goud en je voegt er ook nog wat aardewerk aan toe dan geeft dat een heerlijk nostalgisch Art Deco-gevoel.

 

dsc01823

dsc01831

dsc01830

 

Kids

Kerst is een feest voor de hele familie, dus ook de kleintjes moeten aan hun trekken komen. Voor kinderen zijn er allerlei kleurrijke kerst-accessoires te verkrijgen. Voor meisjes zijn er prachtige ballen in roze tinten, maar ook diertjes, ijsjes, en allerlei andere voorwerpen die de boel opvrolijken. De jongens houden  vaak van wat stoerder, dus denk aan steigerhouten sterren, herten en mooie blauwe ballen.

 

dsc01854

dsc01866

dsc01868

dsc01850

dsc01849

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *