Flexa kleur van het jaar: Denim Drift!

Bij de VT wonen & design beurs, onlangs in de Amsterdamse Rai, werd ik weer door Flexa uitgenodigd om kleuradviezen te geven. Een paar weken voor de beurs maakte Flexa de nieuwe kleur van het jaar 2017 bekend: Denim  Drift. Dat is een vergrijsd-blauwe kleur die ik persoonlijk heel erg mooi en stoer vind en die ik toevallig ook voor mijn nieuwe logo en huisstijl heb gekozen. Ja echt, dat was toeval, want toen ik mijn keuze maakte had ik nog geen idee wat de kleur van het jaar ging worden. Flexa en ik zitten dus lekker op één lijn, in elk geval in 2017!

logo_bright_diapos_ondertitel

Het is elke keer weer leuk om te zien wat Flexa met zijn stand doet om de aandacht van de bezoekers te trekken. Deze keer hadden ze iets nieuws bedacht. Er waren drie inspiratiekamers ingericht door drie interieurbloggers: Souraya Hassan (Binti Home), Wimke Tolsma  (Wimke) en Marij Hessel (My Attic). Dit was zo veel leuker en inspirerender dan alleen foto’s uit brochures, bladen en van Pinterest. Ook waren de mogelijkheden die Denim Drift biedt op deze manier heel goed zichtbaar. De bezoekers van de stand waren in elk geval heel enthousiast.

Welke kamer vind jij het leukst? Kijk even mee…

Hieronder zie je als eerste een voorbeeld van de stylekamer van Souraya Hassan. Ze heeft gekozen voor kleurvakken in plaats van een hele muur beschilderen. Dat spreekt veel mensen aan omdat de meesten het niet aandurven om de hele muur in deze kleur te verven. Een leuk detail is dat sommige fotolijsten ook dezelfde kleur hebben. Met wat toevoeging  van houten details, okergele tinten en natuurlijke materialen wordt zo’n kamer toch als heel warm en sfeervol ervaren. Zo zie je maar, blauw hoeft niet altijd  koud te zijn!
De kleuren die Souraya heeft gebruikt zijn: Denim Drift, Sandy Beach, Café Latte, Caramel Fudge, Retro Vibe, Urban Taupe en Frosted Sky

 

dsc01372

 

dsc01221

 

dsc01220

 

De volgende stylekamer is die van Wimke Tolsma. Ze heeft een werkkamer ingericht met Denim Drift. Ook hier is niet de hele muur geschilderd maar is er een soort lambrisering-effect gecreëerd. Het speelse effect is dat het geen rechte lijn is, maar zo ‘uit de losse pols’ is geschilderd. Als contrast is hier gekozen voor een knalgele kleur (Fiesta Latina). In combinatie met de warmte van hout en de kurkwand komt ook deze kamer heel warm en gezellig over.

 

dsc01375

 

dsc01222

 

dsc01223

 

Als laatste heeft Marije Hessel een botanische zithoek ingericht. Ze heeft hier gekozen om Denim Drift te combineren met de volgende kleuren: Early Dew (groen), Old Time Rally (donkergroen), Retro Vibe (okergeel) en Sweet Desire (zachtroze). Deze kleuren in combinatie met bamboe, hout, terracottapotten en veel groen maken het geheel zeer verrassend. Hier is ook gewerkt met kleurvakken aan de wand, maar deze keer niet strak en rechthoekig, maar in schuine vlakken voor een speels effect.

 

dsc01374

 

dsc01226

 

dsc01227

 

Zoals je ziet kan Denim Drift in elke woonstijl toegepast worden en het laat zich combineren met veel verschillende kleuren. Welke kleurcombinaties spreken je het meeste aan?

 

Een ander groot succes op de stand waren de testrollers. Veel mensen wilden ze hebben, dus de rij was altijd lang. Ik vind het heel creatief bedacht hoe deze wand gepresenteerd is om deze testers in beeld te brengen. Prachtig! Ik kan weer genieten als ik naar de eerste foto (hieronder) kijk.

 

20160927_105834

 

dsc01368

 

Ten slotte was er nog de voorspelling van de kleur van het jaar 2018. Op deze wand zie je de voorgaande kleuren van het jaar en een aantal opties voor 2018. Bezoekers konden zelf een inschatting maken welke kleur het gaat worden door een houten kraal in een glazen pot te plaatsen.

Wat vind jij? Welke kleur zou het moeten worden?

 

dsc01230

 

2 gedachten over “Flexa kleur van het jaar: Denim Drift!

  1. Prachtig dat blauw. vind de combinatie met het geel ook heel erg mooi. Maar ik denk alleen niet dat ik bij het inrichten van mijn huiskamer binnenkort het geel ga gebruiken. Vind het net iets te gewaagd. maar het blauw vind ik echt prachtig. Dus ik ben helemaal blij met de nieuwe kleurtrend.

    1. Hoi Rosa, leuk te horen dat je denim drift zo mooi vindt. Dit is alleen bedoeld als inspiratie en je kan zelf natuurlijk bepalen met welke kleuren je het gaat combineren. Zoals gezegd, met denim drift kun je vele kanten op. Ik ben benieuwd welke kleurcombinatie je gaat gebruiken in jouw huiskamer. Mocht het zover zijn, dan zou ik het leuk vinden als je me een foto stuurt via mail of hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *