Binnenkijker Kaapstad

Tijdens mijn bezoek aan Kaapstad begin dit jaar, ging ik op visite bij een achternicht van mijn man. Ze had een nieuwe woning gekocht en de renovatie was net achter de rug. Het huis – prachtig gelegen tussen de heuvels, niet ver van de Tafelberg – is een plaatje. Al aan de buitenkant was ik verkocht; vooral door de strakke, industriële, zwarte ijzeren kozijnen. Eenmaal binnen werd het alleen maar mooier: de ruimte, de leuke accessoires, verlichting,meubels… alles eigenlijk.

 

img_9266

 

 

img_9263

Een van mijn favorieten is de open haard met prachtige tegels die asymmetrisch geplaatst zijn in de hoek. Ook het contrast tussen de zwarte haard en de warme kleuren van de tegels vind ik heel mooi bij elkaar staan.

img_9272-001

img_9273

Een leuk en speels detail op de smalle wand in de woonkamer zijn de kleine spiegels die naast elkaar zijn opgehangen met daaronder drie leuke stoeltjes. Prachtig hoe deze kleuren elkaar versterken.

img_9275-001

Op de wc is er een prachtig kleurrijk behang achter de zwarte kraan. Zo zie je dat een industriële basis die heel strak en simpel is een speels effect krijgt met zo’n bloemenbehang.

img_9293

De verlichting is het volgende aansprekende punt in dit interieur. De twee lampen op de foto zijn heel simpel in hun vorm maar daardoor zo sterk en mooi.

img_9303

img_9262

img_9271

img_9265

Ik kon niet stoppen met foto’s maken. Overal zag ik leuke spullen en hoekjes. Op mijn vraag wie de styling en inrichting had gedaan, was het antwoord even simpel als verbazingwekkend: ‘Dat hebben we zelf gedaan. Veel ideeën op Pinterest verzameld en zelf aan de slag gegaan.’ Zo kan het dus ook.

Ik ben heel benieuwd wat je van dit huis vindt. Laat hieronder een reactie achter!
Heb je zelf ook een woning (of gedeelte daarvan) waar je trots op bent? Laat het me dan weten. Wellicht kom ik langs om een fotorapportage te maken voor mijn blogrubriek Binnenkijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *