Kinderkamer makeover

Kleine jongens worden groot. Zo is mijn zoontje onlangs 9 geworden. Zijn kamer heb ik jaren geleden ingericht, maar daarna is er nooit echt meer iets mee gedaan. Het was dus de hoogste tijd voor een make-over. Niet een grote, maar een soort mini make-over. De meubels bleven staan, want ik had geen zin om er heel veel geld aan uit te geven, maar een wat stoerdere uitstraling was wel op zijn plaats.

De makkelijkste manier om dat te bewerkstelligen is door middel van een ander kleurtje aan de wand. Eerst was het een soort turquoise, echt een babykleurtje. Dat moest anders. Ik was er al snel uit dat het Denim Drift ging worden, omdat ik deze kleur heel stoer en mooi vind. Ik heb er al eerder over geblogd.

 

 

Maar ik wilde niet de hele muur in één kleur schilderen. Het leek me een leuk en speels effect als ik een soort lambrisering met de verf ging maken, waarbij Denim Drift onder en een ander kleurtje boven zou komen. Na een kort onderzoekje kwam ik op  grijsblauw 1008 van de ‘Strak op de muur’-collectie van Flexa.

 

 

 

 

Om de wat stoerdere uitstraling verder door te voeren koos ik voor een stalen wandrek van Wooods, waarin ik een wisselende collectie van foto’s kan plaatsen. Op dit moment heb alleen één foto, maar het is de bedoeling dat er nog meer komen. Waarschijnlijk wat actiefoto’s van mijn tafeltennissende zoon. Hij is er heel druk mee en het lijkt me een leuk persoonlijk detail.

 

 

 

Over tafeltennis gesproken, zijn bekercollectie wordt steeds groter en hij gaf zelf aan dat-ie een kast voor deze bekers nodig had. Dat vond ik zo schattig. Het probleem is alleen dat zijn kamer best klein is en hij heeft al best veel meubels erin, dus waar moest ik nog een kastje kwijt?  De enige plek die nog over was, was dat muurtje rechts van het raam. Ik koos daarom voor een trolleykast vanwege zijn stoere en industriële uitstraling, maar vooral omdat het lekker luchtig oogt. Nu is wel de uitdaging om het leuk te vullen, want het moet wel praktisch blijven, maar ik wil er ook geen rommel kast van maken. Dat is best een uitdaging, want de meeste kinderen geven niet echt om esthetiek. Tot nu toe valt het best mee met zijn bekers, maar ik ben bang dat die kast na verloop van tijd helemaal vol zit. Superleuk voor hem natuurlijk, maar als styliste vind ik de meeste bekers oerlelijk, zeker als de hele kast ermee is gevuld. Maar goed, zover is het nog niet. Dat zien we tegen die tijd wel.

 

 

Waar ik ook heel blij mee ben is de vintage kaartposter van Nederland met alle provincies erop. Behalve dat het leerzaam is (hoewel mijn zoon ook alle grote steden per provincie al weet), vind ik het ook qua kleuren perfect passen bij de muur. De kleurtjes op de kaart vormen juist een mooi contrast met de koele achtergrond van de muur. Bovendien, als je alleen wit, blauw en zwart combineert, dan heb je kans dat het nog best koel blijft. Maar met wat houten elementen hier en daar wordt het een stuk warmer. Vandaar de houten kralen over het wandrek en houten latjes van de kaartposter.

 

 

Het oude vloerkleed paste totaal niet meer in het hele plaatje. Ik wist dat ik voor een grijs/wit/zwarte versie wilde gaan, omdat ik niet alles blauw wilde hebben.  Maar toen ik deze van Zuiver zag, was ik helemaal verkocht. De subtiele gele kleur erin matcht perfect met de gele accenten op de kaartposter en het vaasje op het wandrek. Voor nu is deze make-over klaar. Er zullen vast nog wat dingen veranderen, maar de grote lijnen zijn nu af.

 

 

Wat vind jij van deze mini make-over? Welke aanpassingen vind je het leukst? Laat hieronder je reactie achter. Ik ben benieuwd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *