Kom van dat dak af!

Kamperen, welke Nederlander doet het niet? Sinds vorig jaar behoor ik ook tot deze groep vakantiegangers die in plaats van in een luxe appartement met airco, liever in een veel te warme tent de vrije dagen doorbrengt. ‘Liever’ is misschien niet het juiste woord, maar voor mijn kinderen ga ik soms over mijn grenzen heen. Dus: knopje om en het beste ervan maken.

Als interieurstyliste ben ik altijd gevoelig voor mooie interieurs en leuke spullen. Zeker op vakantie doe ik overal inspiratie op. Behalve op de camping natuurlijk, want wat valt er dáár nou te beleven op interieurgebied? Sinds deze zomer weet ik dat het toch kan!

Toen ik vorig jaar voor het eerst ging kamperen werd ik helemaal gek van alle losse tasjes en spullen in en rondom de tent. Eindeloos zoeken naar iets wat je niet kan vinden. En al die rommel: het hoort er vast bij maar het is zó ongezellig. Misschien een kwestie van beroepsdeformatie, maar toch, ik kan er niet tegen.

Dit jaar moest het anders. Ik wist nog niet hoe, maar bij aankomst op de camping in Ligurië had ik een eureka-momentje. Tijdens het sjouwen van de spullen van auto naar tent wist ik het ineens: die dakkoffer ging mijn redding worden. In plaats van dat ding de hele vakantie werkeloos op de auto te laten zitten (zoals iedereen doet), maakten we hem los om als opbergruimte in de tent te dienen. Vijf minuten later hadden we dus zowaar kastruimte in de tent! En het werd nog beter: door onze koffertjes als ‘poten’ onder de dakkoffer te plaatsen, kwam er nog meer handige ruimte voor spullen vrij én we hoefden niet zo te bukken. Een win-win-win-winsituatie, want de kast kon ook nog eens op slot (best handig met al die waardevolle spullen)!

dsc00643

dsc00646

Ik weet niet of er meer mensen op dit idee zijn gekomen, maar ik heb het nog bij niemand gezien en van niemand gehoord. Dus bij deze, doe je je voordeel mee. Ik heb er in elk geval drie weken heel veel plezier van gehad!
Heb je ook een handige camping oplossing? Laat hieronder je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *