Naar Parijs voor de hoofdprijs

Soms heb je van die opdrachten die je altijd zal onthouden.  Projecten die niet gemiddeld zijn, net even anders. Zo had ik deze zomer plotseling een spoedklusje.  Of ik een appartement in Parijs verkoopklaar wou maken… Je kan net zo goed vragen of de paus katholiek is: NATUURLIJK!  Alleen moest het binnen een paar dagen al gebeuren en dat kwam helemaal niet goed uit; ik was al bezig met inpakken voor mijn vakantie. Maar deze opdracht kon ik gewoon niet weigeren. Nee zeggen tegen mijn eerste internationale klus was echt geen optie.

De opdrachtgever was mijn buurman, voor wie ik al meerdere huizen verkoopklaar heb gemaakt. Eerst voor hem zelf, toen voor zijn dochter en zijn zus en nu dus ook voor zijn tweede dochter. Zij was een topmodel dat niet alleen in Frankrijk maar ook Amerika heeft gewerkt.  Ze verhuurde haar appartement in Parijs maar wilde er nu van af.

 

parijs-vs-voor-tekst

 

 

woonkamer-overzicht-4-text

 

Huizen in Amsterdam gaan tegenwoordig weer als warme broodjes over de toonbank. In Parijs is dat een ander verhaal. De verschillende aanslagen, en vooral die in Parijs, hebben ook de woningmarkt in Frankrijk een tik gegeven. Het is nu best lastig om je huis goed en snel te verkopen. Werk aan de winkel dus.

Aangezien ik geen tijd had om van tevoren te bezichtigen, maakte ik op basis van de foto’s een lijst van de spullen die moesten worden ingekocht. Alleen was de vraag: waar haal ik die spullen vandaan? Ik ken de winkels in Parijs natuurlijk niet en aangezien we alles in één dag moesten inrichten, koos ik ervoor om alle inkoop in Nederland te doen.

Met de boodschappenlijst in de hand reed ik samen met mijn buurman naar Ikea, Kwantum en Leen Bakker om meubels en accessoires in te kopen. Het was een race tegen de klok. Binnen een paar uur was het gehuurde busje bomvol, waarna mijn buurman met alle spullen meteen doorreed naar Parijs. Ik kwam de volgende ochtend met de trein.

 

salon1-tekst

 

dsc00348-tekst

 

dsc00410

 

dsc00429

 

dsc00351

 

De oude meubels werden opgehaald door de onderburen, die er heel blij mee waren. Ze hadden namelijk bijna geen meubels in huis. Een echte win-win situatie, want zo hoefden wij niet ook voor opslag te zorgen.

Na eerst alle meubelstukken in elkaar te hebben gezet, begon het leukste werk: afstylen! Eind middag/begin avond was ik helemaal klaar.

Moe maar voldaan reden mijn buurman en ik terug naar Nederland.  Ergens rond middernacht kwamen we aan. Van deur tot deur was ik die dag ruim 18 uur onderweg! Niet alleen een spoedklus dus, maar ook een marathonklus.

 

kleed

 

20160716_184733

 

Maar, het resultaat mag er zijn. Behalve dat ik heel tevreden ben over hoe het is geworden, is dit appartement inmiddels voor de vraagprijs verkocht. Dat duurde ongeveer twee maanden. Voor Amsterdamse begrippen niet echt snel, maar in Parijs heb je dan de hoofdprijs! Zeker als je bedenkt dat het hele systeem van huizenverkoop heel anders werkt dan in Nederland. Makelaars hebben daar geen exclusiviteit en zijn doodsbang dat concurrenten ook hun huizen in verkoop nemen. Daarom zie je in hun etalage niet zo makkelijk al hun aanbod. Websites als Funda bestaan daar niet, hooguit  een aantal kleinere sites die geen volledig huizenaanbod weergeven. Heel erg moeilijk voor de verkopende partij, want je moet net het geluk hebben dat de potentiële koper juist bij jouw makelaar langskomt.

Deze woning stond eerst één jaar zonder succes op de markt. Na styling was-ie dus binnen twee maanden verkocht! Voor Franse begrippen een zeer snelle verkoop. Kortom: laat die volgende internationale klus maar komen!

 

keuken-1

 

dsc00370

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *