First date

Stel, je bereidt je voor op een eerste date en je hebt twee keuzes: 1. Je doet niets aan je uiterlijk want je date ziet toch wel hoe leuk je bent. 2. Je neemt een douche, kleedt je leuk aan, doet een lekker luchtje op en zorgt dat je haar goed zit. Wat doe je? Als je liefdesleven je wat waard is ga je hopelijk voor optie 2.
Stel je nu voor dat je je huis wilt verkopen, een situatie waar veel mensen mee te maken hebben en bijna even zovele de grootste moeite mee hebben. Ook nu heb je twee keuzes: 1. Je zet je huis zo snel mogelijk op de markt, doet niets aan de presentatie van de woning want de potentiële koper ziet toch wel hoe leuk deze is. 2. Je zorgt ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is, werkt achterstallige klusjes weg, laat een professionele fotograaf mooie foto’s maken en zet dan pas je woning op Funda. Wat doe je? Als je portemonnee je wat waard is kies je voor optie 2, als je doet wat de meeste Nederlanders doen wordt het helaas optie 1.
Een goede eerste indruk is goud waard. Niet alleen op een date, maar zeker ook bij de verkoop van een huis. En je krijgt geen tweede kans op een eerste indruk. Vandaar ook dat het zo vreemd is dat mensen zo weinig aandacht schenken aan de presentatie van hun te verkopen woning. En het is nota bene het duurste wat ze ooit gaan verkopen in hun leven. Onbegrijpelijk, maar het biedt ook kansen aan de mensen die het slimmer aanpakken.

badkamer-voor-tekst

badkamer-na-tekst

Wie zijn huis wil verkopen, moet niet voor een dubbeltje op de eerste rij gaan zitten. Wees bereid om een beetje te investeren; je zult het uiteindelijk dubbel en dwars terugverdienen. Kies een goede makelaar, niet de goedkoopste. Schakel een verkoopstyliste in die je huis zo weet te presenteren dat je meer bezichtigingen krijgt. En zoals gezegd, laat het nemen van foto’s over aan een professional (ga dus niet zelf kiekjes schieten en laat ook de makelaar het niet doen).
Een huis verkopen gaat niet vanzelf; je moet er je best voor doen. Eigenlijk net als bij een date.

bussum-slaapkamer-voor-tekst

bussum-slaapkamer-na-tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *