Verkoopstyling is niet meer nodig. Of toch wel?

De crisis is voorbij en de woningmarkt is weer helemaal booming. Vooral in Amsterdam waar ik woon. Huizen gaan hier weer als warme broodjes over de toonbank.
Ik hoor mensen zeggen dat verkoopstyling niet meer nodig is in deze markt. Maar geloof het of niet, er zijn nog steeds genoeg woningen in Nederland waar het niet zo makkelijk gaat.

Een voorbeeld daarvan is dit huis in Apeldoorn. Het stond vier jaar tevergeefs te koop. Vier  jaar! Met nauwelijks bezichtigingen. Het huis zelf is prachtig. Een royale vrijstaande woning met een grote, goed onderhouden tuin eromheen. Van buiten echt een plaatje.

Maar dan binnen. Aan het aantal kamers kan het niet liggen. Voor een gezin met kinderen echt perfect. Het was ook best goed onderhouden aan de binnenkant.

Het grootste probleem was de inrichting. Die was klassiek met veel donkerbruine meubels;  iets wat een zeer kleine doelgroep aanspreekt. Vandaar ook dat er nauwelijks bezichtigingen waren. In mijn ogen moest het veel moderner aangekleed worden en hier en daar was ook een likje verf nodig. Aangezien de eigenaren weinig budget hadden om te investeren, moest ik met beperkte middelen werken.

Hieronder zie je wat ‘voor en na’-voorbeelden die duidelijk maken wat kleine aanpassingen kunnen doen met de ruimte.

Vol trots kan ik zeggen dat deze woning na mijn styling binnen twee weken verkocht was, en nog voor de vraagprijs ook!

 

Dit was vroeger de werkkamer. Jammer, want dit is de grootste en de lichtste ruimte op de begane grond. En deze grenst ook aan de mooie tuin.

 

Uiteindelijk is dit toch een woonkamer met eetgedeelte geworden. Soms moet je de functie van de kamer gewoon veranderen als dat de potentie van de woning beter laat zien.

 

van een rommelige werkkamer.......

 

....naar een frisse woonkamer.

 

 

Met deze kleuren is de slaapkamer helemaal niet neutraal.

 

Nu oogt de kamer veel groter, frisser en stuk aantrekkelijker voor de grote groep. Een likje verf doet wonderen.

 

Ook deze ruimte is vrij gedateerd.

 

Een likje verf doet ook hier wonderen :-). Nu is het een prachtige kinderkamer worden.

 

Te veel donkere kleuren maken de ruimte kleiner. Vermijd ook drukke gordijnen.

 

Lichte gordijnen, kleed en sprei doen wonderen.

 

In deze markt gaat het er niet alleen maar om snel te verkopen. Wil je als eigenaar het maximale halen uit de verkoop van je woning, dan loont het zeker om te investeren in de presentatie ervan. Je huis is waarschijnlijk het duurste bezit dat je hebt, dus waarom zou je niet wat moeite doen voor de presentatie? Je haalt toch ook een stofzuiger door je auto als je die wil verkopen?

Inmiddels ben ik klaar met de styling van een andere woning die  nog niet eens op de markt is. Dat gaat binnenkort gebeuren. En zo hoort het eigenlijk ook. Niet jaren wachten om uiteindelijk uit wanhoop toch iets aan de presentatie te doen, maar gewoon vanaf het begin. Je krijgt immers nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Reactie klant:

Wij hebben ons huis  een aantal jaren in de verkoop gehad. Dan haalden we het weer van het internet af om het jaar erop weer te proberen. Dit alles zonder resultaat met slechts af en toe een kijker.We besloten Vanja in de hand te nemen om te kijken of we met simpele ingrepen het huis wat zouden kunnen moderniseren. Dat is gelukt! Met inspanning van ons allen  en de goede ‘blik’ van Vanja.  Het leuke is dat we de nieuwe ‘inrichting’ zelf ook nog veel ruimer en leuker vonden.Nadat het huis weer op Funda kwam, is het na twee weken verkocht voor een goede prijs.  Bij navraag blijkt dat de nieuwe foto’s van het huis (na de komst van Vanja)  van grote invloed zijn geweest bij de kopers van ons huis. Ze konden zich helemaal voorstellen hoe het was om in ons huis te gaan wonen.

Heb je een voorbeeld waarmee je kan laten zien dat verkoopstyling heeft geholpen? Laat het me weten.

Maar ook als je een andere mening hebt over de nut van verkoopstyling in de huidige markt, dan hoor ik het graag!

 

 

Een gedachte over “Verkoopstyling is niet meer nodig. Of toch wel?

  1. Wat geweldig om deze voor en na foto’s te zien. Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat dit heeft geholpen bij het verkopen van de woningen. Een lik verf of even goed opruimen maakt echt een wereld van verschil op foto’s. Ik zal hier ook om denken, mocht ik mijn woning een keer in de verkoop zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *