Mijn Top 10 woonaccessoires van Show UP

Vorig weekend was het weer zover: Show UP, dé vakbeurs voor Home & Gift, twee keer per jaar georganiseerd in de Expo Haarlemmermeer. Het is een inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeauartikelen.

Ik was er jaren geleden voor het laatst, dus het werd tijd om weer eens een poging te wagen. Wat me opviel is de grootte. Show UP is de laatste jaren uitgegroeid tot een beurs van formaat waar meer dan 300 deelnemers uit binnen- en buitenland komen. Ik vond de sfeer heel erg aangenaam en de combi van jonge startende labels en ontwerpers met bekende merken zoals House Doctor en Vitra werkte voor mij erg goed.

Als styliste heb ik vooral gelet op de woonaccessoires. 

 

Hier is mijn Top 10:

 

Scandinaviaform | vaasje

Deze vaasjes zijn ontworpen door Eva Levin uit Zweden. Haar bedrijf Scandinaviavorm bestaat sinds 2014. De foto’s van deze vaasjes heb ik overal op Instagram gezien en ik heb het gevoel dat dit het  meest gefotografeerde product van de beurs is. Bij hun stand kwam ik erachter dat de vaasjes zo zijn ontworpen dat een bloem rechtop kan blijven, net als in de natuur. Met meerdere exemplaren bij elkaar vind ik het echt een plaatje. De  vaasjes Glasilium en Consilium zijn gemaakt van glas, kurk koper en porselein.  Dit product is zeker een van mijn favorieten!

 

 

 

Kinta | tafelgerei

De eigenaar van Kinta, Frans Noordhuis, vertelde trots hoe al zijn producten zeer duurzaam geproduceerd worden. De nieuwe productlijn wordt handgemaakt in Vietnam.  Ik ben dol op deze strakke lijnen en hun kleurenpallet van vergrijsd groen en grijs. Samen met houten producten is dit een combinatie die me heel erg aanspreekt.

 

 

Knit Factory | kussens

Knit Factory is een 100% Nederlands merk. Alle producten worden stuk voor stuk ontworpen en geproduceerd in Nederland. Ze hebben verschillende collecties voor interieur, badkamer, slaapkamer, keuken en fashion. Alles gebreid in één van ’s lands laatste breifabrieken. Ik ben zelf dol op hun kussens en plaids. En daar komt weer een van mijn favoriete kleuren in beeld: vergrijsd groen. I love it!

 

 

 

 

Dassie Artisan | snijplanken

Ik was meteen verliefd toen ik deze beauty’s zag! Snijplanken zie je tegenwoordig  best veel in allerlei vormen  en formaten, maar wat ik juist aan deze planken zo leuk vind is de combinatie van marmer en mangohout. Prachtig!

 

 

Grupa Products| lampen

Ik ben dol op stoere industriële lampen en toen ik deze exemplaren  zag, was ik meteen verkocht. In gesprek met de standhouder kwam ik erachter dat deze lampen het product zijn van een Kroatisch designertrio onder de naam Grupa Products (Grupa betekent Groep in het Kroatisch). Wat was ik blij om eindelijk wat producten uit mijn eigen land te zien! Ik hou deze designers voortaan zeker in de gaten. De lamp heet Arigato en is in veel variaties verkrijgbaar: als wandlamp, vloerlamp, plafondlamp en tafellamp.  Een pracht van een ontwerp!

 

 

 

Studio Harm & Elke | klokken en lamp

Deze klokken zijn gemaakt van mat porselein. Zelf vind ik dat deze pastelkleuren heel goed bij het ontwerp passen.

 

 

De kap van de lamp is ook gemaakt van mat porselein. Met houten frame en een gekleurd koord is het echt een plaatje.  Deze lamp is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: als wandlamp, tafellamp of hanglamp.

 

 

All things we like | houten plantenhanger

Plantenhangers gemaakt van hout dat met een laser is gesneden; ook weer eens wat anders! Aangevuld met een porseleinen potje en een leuk plantje vormt het echt een eyecatcher in je kamer. Het ontwerp is geïnspireerd door middeleeuws Scandinavisch design.

 

 

Stelton | koffie- en theepot

Deze prachtig ontworpen thee- en koffiepotten zijn van Arne Jacobsen. Stelton heeft de hele collectie normaal in zilver, zwart en wit, maar nu dus ook in wat leuke kleurtjes.

 

 

 

Dit is ook een setje waar ik helemaal warm van word.  Een combinatie van zwart staal en wat houten elementen past in ieder interieur en is tijdloos.

 

 

Aai made with love | vloerkleed

Dit was echt liefde op het eerste gezicht. Ik moet dit kleed gewoon hebben, alleen vraag ik me af of het tegen poezennagels kan…

 

 

 

Brût Amsterdam | keukengerei

Brût heeft sinds kort ook een eigen label met verschillende keuken- en werkkamer-accessoires. Het blijft in hun eigen industriële  sfeertje passen. Prachtig hoe hout, leer en staal elkaar mooi aanvullen.

 

 

 

Welk product vind jij het leukst?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *