Salone del Mobile: Ikea Festival

Jaarlijks wordt in Milaan de Salone del Mobile georganiseerd, een internationale Design Beurs.  Topmerken en topdesigners uit de hele wereld komen hier om hun nieuwste collecties te laten zien. Het is echt een mekka voor interieurliefhebbers. Vorig jaar was ik er voor het eerst, dit jaar ging ik met twee collega-stylistes. Inmiddels is dit al een paar maanden geleden, maar dat geeft niet. De foto’s  blijven inspireren.

Op onze eerste dag gingen we naar Ventura Lambrate. Het is een wijk waar vorig jaar nog veel jonge ontwerpers vertegenwoordigd werden. Dit jaar zag ik toch wat verschuiving; er waren wat meer grote merken.  Zo was ook Ikea volop aanwezig. En hoe! Met ruim 3500m2 hebben ze er een heus Ikea Festival van gemaakt. Toen wij er kwamen, werd ons verteld dat het voor bezoekers niet meer toegankelijk was, alleen voor de pers. In eerste instantie natuurlijk balen, maar toen kwam ik op het idee om te vertellen dat ik een blogger ben en dat dat ook een soort pers is. Na wat heen en weer overleg besloten ze ons toch binnen te laten. Pfff…. wat een opluchting!

De hal was erg indrukwekkend. Zo groot, met verschillende eilanden met eigen thema’s. Zo was ook een kunstenaar (Kevin Lyons) uitgenodigd om een muurschildering te maken. Met zijn verf en kwasten ging-ie ter plekke ontspannen zijn kunstwerk maken terwijl bezoekers rustig op de bankjes tegenover hem konden zitten en kijken.

 

 

Het leukste gedeelte vond ik de kamers die ingericht werden door twee interieurbloggers (Anna Lenskog Belfrage en Pella Hedeny). Deze dames zijn bekend van de Zweedse  inspiratieblog Ikea Liver Hemma. Zo werden vier kamers  ingericht in verschillende stijlen. De styling vond ik prachtig. Het was een mix van vintage , DIY’s en nieuwe en klassieke Ikea-producten. Geniet van de foto’s hieronder…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikea heeft ook zijn nieuwe collecties laten zien. Wat denk je van de nieuwe stoel Vedbo?  Je kan de Scandinavische style ademen.

 

 

Of van deze groene kast (Besta) ? Hij is in verschillende materialen en kleuren te verkrijgen.

 

 

Ook de nieuwe stoffen mogen hier niet ontbreken. Ik ben helemaal weg van de ontwerpen van deze nieuwe collectie. Basic kleuren met wat grafische patronen. Daar hou ik van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke items spreken jou het meeste aan?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *