Kleur van 2018: Heart Wood

Onlangs heeft Flexa bekend gemaakt wat de kleur van het jaar is geworden: Heart Wood. Het is een mooie vergrijsde roze kleur die uitermate geschikt is om te combineren met talloze andere kleuren.  Van warme tot koele tinten, alles staat prachtig naast Heart Wood. Om de mogelijkheden van deze kleur te laten zien, heeft Flexa zijn stand bij de VT Wonen en Design beurs laten inrichten door verschillende interieurbloggers. Iedere blogger kreeg zijn of haar eigen ‘kamer’ om zo hun eigen visie op deze kleur te vertalen naar het interieur.

Soraya Hassan van Bintihome koos voor een combinatie met warme aardetinten met hier en daar groene accenten. Op de muur zie je naast Heart Wood ook River Bed. De overige warme tinten zijn: Sandy Beach, Chocolate Milk, Crispy Biscuit, Cotton Flower en Retro Vibe.  De koele kleuren zijn Cobalt Night en Camouflage Green.

 

 

 

Marij Hessel van My Attic ging voor wat meer contrast. Hier zie je volgende kleuren terug: Fresh Foliage, OldTime Rally, Olive tree en River Bed. Heel leuk zo’n grafisch patroon aan de muur. Is weer wat anders dan alleen de hele muur in dezelfde kleur verven of wat je nu heel vaak ziet: lambrisering d.m.v. kleur aanbrengen.

 

 

 

Theo Pot van The Nice stuff Collector koos voor zwaardere kleuren. Hier combineert hij Heart Wood met Cobalt Night, Denim Drift, River Bed, Drifting Cloud, Faded Indigo en Grey Splendor. Dus ga je voor een dramatische look, dan kun je hier zeker inspiratie uit halen.

 

 

 

Wimke Tolsma Van Wimke richtte een kinderkamer in. Daardoor zijn er wat gewaagdere kleuren gekozen. Meer heldere tinten die prachtig met Heart Wood combineren. Ik zou er in eerste instantie niet voor kiezen, maar als je het zo samen ziet dan kan best wel. De kleuren die Wimke naast Heart Wood heeft gekozen zijn: Raspberry Swirl,  Retro Wibe en Sweet Desire.

 

 

 

Naast de keuze van bepaalde kleurencombinaties, zie je hier dat je veel meer met de muren kan doen dan alleen een hele muur verven in dezelfde kleur. Je kan best wel spelen met patronen en lijnen.  Ik hoop dat je dit voldoende inspiratie geeft om zelf aan de slag te gaan. Mocht je Heart Wood willen toepassen in je eigen woning, maak er een foto van en deel het met mij. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat.

Mijn eigen kleurenpalet zou, denk ik, het volgende zijn:

Heartwood, Silver Shores, Sandy Beach, Stylish Pink, Denim Drift, Fresh Foliage en Authentic Grey.

 

 

De stijlkamers zijn nog tot en met zondag te zien op de VT Wonen en Design Beurs.

Ik ben heel erg benieuwd wat jouw favoriete kleurencombinatie is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *