3 tips voor een snelle make-over

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze wat anders willen met hun interieur, maar dat ze niet weten wat. Of ze weten wel wat ze willen, maar omdat het veel geld kost, stellen ze het steeds uit. Resultaat: je interieur blijft steeds hetzelfde, en je bent er niet happy mee.

Dat vind ik als interieurstyliste heel erg jammer. Een gemiste kans. Want met een paar snelle aanpassingen kun je best veel impact hebben op je interieur.  Hieronder noem ik er drie die je zo kan toepassen, zodat je dezelfde dag al kan genieten van je vernieuwde interieur.

Kleur aan de wand

Het klinkt als een open deur, maar met een likje verf aan de wand(en) creëer je in no time een heel andere sfeer in je interieur.  Veel mensen zijn bang voor een kleurtje, maar met kleur bedoelen ze vaak een uitgesproken, heldere kleur.  Maar tussen wit en dat zit een zee aan ingetogen, vergrijsde tonen die zo veel warmte uitstralen dat je nooit meer voor wit zou willen gaan. Tip: kies nooit een kleur in de winkel zelf. Door de kunstverlichting zien de kleuren er heel anders uit dan bij jou thuis. Neem kleurstalen mee naar huis, plak ze aan de muur en kijk goed van een afstand. Geef het even de tijd en bekijk de stalen ook op verschillende momenten van de dag. Bedenk wel dat het (zon)licht in de ochtend heel anders is dan in de avond. Overdag is  de beste tijd om de kleuren te beoordelen, maar vergeet ook niet ‘s avonds te kijken, want met je eigen verlichting zien de kleurstalen er weer heel anders uit. Tip: tegenwoordig bestaan  zeer handige verftesters die je makkelijker  op een vel dikker papier kan rollen en vervolgens op de muur kan plakken. Je kan ze natuurlijk ook direct op de muur uitproberen, maar voordeel van papier is dat je het daarna ook kan verplaatsen. Ik heb zelf gekozen voor Early Dew, een mooie vergrijsd groene kleur die er iedere keer weer anders uitziet, afhankelijk van het licht. Aangezien ik best veel grijs in mijn interieur heb, voegt dit net iets meer warmte toe. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee.

 

 

 

 

 

 

Early Dew in mijn woonkamer

 

Een klein beetje kleur frist de kamer meteen op in een verder neutrale inrichting.

 

Planten

Mocht je tevreden zijn met je interieur, maar je mist toch wat sfeer en gezelligheid, dan is het een goed idee om wat planten toe te voegen. Ze geven zoveel warmte aan de ruimte dat het haast onmisbaar is geworden in elk interieur. Je ziet het de laatste tijd steeds meer in alle bladen, winkels en beurzen. De term Urban Jungle  is ontstaan door deze behoefte aan groen in huis en is al een tijdje heel populair.  Geen groene vingers? Geen probleem!  Kies dan voor wat vetplanten en cactussen; ze hebben niet veel verzorging nodig.  Je hoeft deze planten niet altijd in een pot te zetten. Tegenwoordig heb je leuke manden, zakken en noem het maar op waarin je je plant kan plaatsen. Dat maakt het net even wat anders. Maar bedenk dat je ook met de hoogte kan spelen. De pot hoeft niet altijd op de grond, vensterbank of kast te staan. De laatste tijd zie je veel alternatieven op pootjes. Kan voor een leuk speels en luchtig effect zorgen.  Zelf koos ik voor manden, omdat ze een net iets lossere uitstraling hebben en de harde vormen van mijn meubels doorbreken.

 

 

 

Zet verschillende planten als een groep bij elkaar. Wissel wel in de hoogte!

 

Een mand op pootjes geeft een ruimtelijk effect.

 

Wanddecoratie

Kale muren zijn nooit zo gezellig. Misschien heb je al wat hangen aan de muur, maar niet meer tevreden? Dan kun je daar ook snel verandering in brengen. Wanddecoratie is iets wat echt een verschil kan maken.  Vroeger hingen we een schilderij op en dat was het. Tegenwoordig zijn er veel alternatieven: rekjes, borden, doeken, posters, en noem maar op.  Waar vroeger één schilderij boven je bank hing, zie je tegenwoordig steeds meer een hele verzameling aan dingen. Bijvoorbeeld een collage van  fotolijsten of borden. Je kan je creativiteit helemaal de vrije loop laten. Ik heb zelf gekozen voor een combinatie van borden, een klok en zelfs een schaal met een plantje erin! Totaal verschillende dingen, maar door de ronde vormen passen ze heel goed bij elkaar.

Tip: hang de boel niet te hoog op. Ooghoogte is meestal een goede hoogte.  De trend is ook dat je de decoratie niet in het midden van de muur hangt, maar meer links of rechts. Geeft net iets meer speelsheid in je kamer.

 

Ronde vormen en de kleur zijn verbindende factor in deze wanddecoratie

 

 

Wissel in de hoogte en de diepte als je zo'n rekje gaat stylen.

 

In mijn werkkamer heb ik gekozen voor een lambrisering 'uit de losse pols' met Denim Drift en heb alleen een paar kaartjes aan de muur geplakt. Meer heeft deze muur niet nodig.

 

Een rekje aan de wand geef je de vrijheid om steeds te wisselen met je mooiste collecties.

 

Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je in je interieur kan doen, maar deze drie kun je vandaag al toepassen. Met welke ga jij aan de slag? Ik hoor het graag!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *